Inred ett mysigt barnrum

Barn har precis som vuxna behov av att ha ett eget rum som är inrett precis som de vill ha det, med favoritfärgerna och anpassat till deras intressen. När du ska inreda ett mysigt barnrum är det bara fantasin som sätter gränser, där du kan välja bland regnbågens alla färger och ett stort utbud av möbler och leksaker. Det är bra att i första hand utgå från barnets behov, så att rummet verkligen blir barnets egen del i bostaden.

Med hjälp av fina påslakan för barn kan du bädda sängen så att den är extra inbjudande. Komplettera med en fin sänghimmel så går det att skärma av sängen och göra den till en spännande koja för lek och spökhistorier. Hos Nollhaga Hem hittar du allt som behövs för att skapa en god nattsömn och den inredningsstil som passar för ditt barn.

Mycket skärmtid och sena kvällar

Många föräldrar upplever att det är svårt att få barnen att gå och lägga sig i tid på kvällen så att de är utvilade till nästa dag i skolan. I vår digitaliserade tid finns det mycket spännande som pockar på uppmärksamhet, och sängen är inte en lika inbjudande plats som att sitta en stund till framför datorn eller mobilen. Genom att bädda sängen med fina påslakan och sköna kuddar blir den en skön plats där barnet kan vila efter en krävande skoldag. Komplettera med matchande gosedjur och mjuka kuddar och läs en spännande bok för barnet vid sovdags så är det genast mer lockande att gå och lägga sig istället för att sitta klistrad vid en skärm.

Barnsäkra rummet

Det är viktigt att barnsäkra alla rum som ditt barn vistas i. Några av de åtgärder du kan införa är att:

  • Förse närliggande trappor med grindar
  • Säkra eluttag med petskydd
  • Förse lådor med barnspärr
  • Förvara farliga saker som tändare utom räckhåll

En del möbler är bäst att undvika att ha i ett barnrum. Exempel på detta är tunga möbler som inte är säkrade i väggen, detta kan leda till allvarliga olyckor. Att säkra eluttag med petskydd är också viktigt om du har mindre barn.