Sluta städa själv och få mer familjetid

För många är familjetid det viktigaste. Men även om du försöker planera och prioritera därefter, kan det ibland vara svårt att hitta tillräckligt med tid till barnen. Med allt som ska göras under veckorna, kanske du behöver se över vilka sysslor du skulle kunna sluta att utföra själv och få hjälp med. På så sätt kan du enklare få tid det du och familjen vill hitta på, eller bara vara tillsammans med mindre stress.

En nödvändig men tidskrävande syssla i hemmet, är städningen. Det är inte heller ovanligt att sysslan inte tillhör favoriterna, och därför kan det finnas mycket att vinna på att ta hjälp här. På Familjetid.se kan du enkelt få ett uppskattat pris efter att ha lagt in uppgifter om boendestorlek och hur ofta städning skulle önskas.

Spara tid på att ta städhjälp

Det kanske kan kännas ovant och lite knepigt att veta vilken typ av städhjälp du behöver, första gången den ska bokas. Men det kan faktiskt göras enkelt, och på Familjetid kan du välja mellan olika städintervaller, och du slipper plocka fram städmaterial då de har med sig allt som behövs. Där finns även möjlighet att lägga till extra tjänster som exempelvis tvätt eller blomvattning, så det finns utrymme för en del tidsbesparing.

Friger mer tid till barnen

Genom att få hjälp med städningen kan du säkert frigöra ganska mycket tid till familjen. Men det finns även andra saker du kan göra. Det går troligtvis inte att tala om nödvändiga men tidskrävande sysslor utan att ta upp matlagningen. Du kan överväga att prova en matkasse då du slipper lägga så mycket tid på veckans matplanering och handling. Många matkassar har bra råvaror, recept och så kommer det hem till dig. Du lagar sedan den goda maten, men med tidsbesparing från de moment du slipper göra själv. Om du inte väljer matkasse kan du även spara pengar på enkla matlådor och spara tid på storkok. Det är dock inte bara nödvändiga sysslor som kan ta av familjetiden, så exempelvis kan ni minimera skärmtid för familjemedlemmarna.