Så hittar ny bostad vid en skilsmässa

En separation är uppslitande på flera olika sätt. Boende är en stor del och något som är viktigt att lösa för båda. För att lättare hitta en ny bostad som passar dina behov är det en god idé att ta hjälp av en professionell mäklarfirma.

Boendefrågan är en stor del när en separation är ett faktum. Det är en bra idé att kontakta notar i västerås om ni bor där. De kan hjälpa till med att värdera och sälja ert hus men även hjälpa dig och din partner att hitta ett nytt boende. Om du och din partner har gemensamma barn är det fördelaktigt om ni kan bo relativt nära varandra. Att bo i samma stad är åtminstone bra för barnens skull.

Ta hjälp av professionella mäklare

Det är smart att välja en lokal mäklare som Notar i Västerås eftersom de kan bostadsmarknaden där. Bostadsmarknaden skiljer sig och är inte likadan överallt i Sverige. För att både sälja och köpa boende är det betydelsefullt att ha en mäklare som har god lokalkännedom. En etablerad mäklarfirma kan komma med goda råd och tips kring köpet av den nya bostaden för er båda. Mäklarna på Notar i Västerås har flera års erfarenhet och kan staden väl. De kan förmedla radhus, villor, bostadsrätter i olika prisklasser och fritidshus. Ett tips är att boka ett förutsättningslöst möte redan nu för att få veta mer om hur de kan hjälpa dig och din före detta partner i jakten på nya bostäder. En mäklare kan även hjälpa till med att tajma flytten till en period då utbudet är större.

Tips inför skilsmässan:

  • Hitta boende till båda parterna.
  • Sätt barnen först.
  • Ta hjälp för att hitta ett bra och attraktivt boende.

Styr upp ekonomin

När du ska skilja dig och flytta är det bra att ha koll på din ekonomi nu när du ska stå på egna ben. Det är bland annat viktigt att räkna ut vad du har råd med att köpa för bostad. Det är många som har svårt att kunna köpa ett eget boende i dagsläget på grund av de höga bostadspriserna. Om ni inte kan reda ut alla detaljer kring separationen kan ni alltid anlita professionell hjälp.