Att curla, eller att inte curla?

Det är enkelt att ge våra barn allt de pekar på och sedan tro att vi är världens bästa föräldrar. Men riktigt så är det inte.

Om vi tar Internet som exempel så har det blivit enklare för barnen att ta reda på information och vilja ha saker som kanske inte finns i fysiska butiker i ens närområde. De kan själva surfa in på http://www.smartkid.se/ungdom och kolla ut snygga plagg de vill ha, för att sedan maila adressen till föräldrarna, tillsammans med en stor smiley. Vilket i sig är väldigt bra då man lättare får reda på vad barnen vill ha. Men det gäller att även kunna säga nej och lära ut pengarnas värde. Detta kommer ge ett långsiktigt resultat och gynna barnen.

Skolorna får mer makt

Studier visar att skolor bara får mer och mer makt när det kommer till att uppfostra barnen och forma deras personligheter. I en artikel från sydsvenskan som du kan ta del av här tar de upp att skolorna mer och mer lär ut social kompetens, demokratiska värderingar samt emotionell intelligens. Kanske är det därför så många föräldrar känner att de mer kan bli en vän än en förälder? Oavsett vad kan du tänka på följande:

  • Hur vill jag mitt barn ska se på mig
  • Vad är viktigt om man tänker långsiktigt
  • Säg inte bara nej, utan förklara varför.