Bekvämt är mode bland mammakläder

Den där känslan när man går utanför dörren i sin gravidmage med krampaktig foglossning i ryggen, då känner man sig inte sådär jättesnygg. Flåsandet, tröttheten och den där omättliga hungern kanske inte heller peppar en så mycket. Så varför inte bara omfamna din tillfälliga kropp, och ge den vad den vill ha? Bekvämt och utan massa åtstramningar är gravidkroppens bästa mode!

De flesta kvinnor som genomgått en graviditet kan känna igen sig i känslan av att inte ”stråla” sådär som folk påstår att man gör. Att stappla runt med sina landstingskryckor och andas som en trött hamster är inte direkt smickrande för ens självbild. Som tur är finns det en hel del spännande och faktiskt riktigt bekväma mammakläder som man kan känna sig helt okej snygg i. Varför inte satsa på det, och göra sin kropp en tjänst?

Många vet inte hur de ska klä sig när de är gravida och försöker i värsta fall att använda de kläder de använde när de inte hade en stor ballong på magen. Byxorna sitter åt rejält och tröjorna åker upp. Det är få saker som är så frustrerande.

Mammamodet genom tiderna

På 50-talet gjorde gravidbyxor entré på marknaden, och Jackie Kennedy gjorde den A-formade klänningen poppis även för preggon. Det är framför allt millennieskiftet och åren därefter som verkligen utmanat mammamodet ordentligt, och det finns en massa strategier för att på olika sätt ”tona ner” den där stora magen genom olika sömmar och färgkombinationer som ”smalar av” synintrycket. Men är det ärligt talat inte lite tråkigt?

För när allt kommer till kritan handlar det ju om hur du själv känner dig, och det känns som något som går helt i linje med 2018-års hälsotrend. God hälsa kommer inifrån, och det är bättre att du bejakar din kropp och den fantastiska magi som sker där inne. Så det bästa, och snyggaste på mammans kropp 2018, är det som känns bekvämt! Mjukt, bomull, stretchigt. Inget ska sitta åt eller strama, öka istället din komfort! Och vill du känna dig extra fräsch någon dag, unna dig själv en riktigt god lunch!