Därför är fiskar ett bra första husdjur

Fiskar är lätta att sköta om och kräver bara en liten insats när akvariet väl är på plats. Det är bra att inte snåla på akvariets storlek. Att ta hand om fiskar lär barn att ta ansvar och att husdjur kräver engagemang.

Om du har barn som väldigt gärna vill ha ett eget husdjur kan fiskar vara bra att börja med. Det är viktigt att du köper ett akvarium som är tillräckligt stort och utrustat på ett rätt sätt, köp billiga akvarietillbehör online om du vill ha bra grejer till bäst pris. När akvariet har bra utrustning har du och barnen det bästa förutsättningarna för att lyckas med fiskarna. Att barnen får börja att ta hand om fiskar är bra för att de ska lära sig ansvar. Fiskar är inte som en hund som kräver mycket tid och energi. Dessutom är det trevligt att ha ett akvarium i hemmet .

Köp ett tillräckligt stort akvarium

Ett vanligt misstag många gör är att köpa ett för litet akvarium. Du bör ha ett akvarium som rymmer 54 liter vatten eller mer. I ett litet akvarium är det större risk att det blir obalans i vattnet och då dör fiskarna lätt. Det populäraste akvariet är det rektangulära. Det finns kompletta akvariesatser att köpa där det ingår lite olika saker som exempelvis belysning, värmestav och filter.

Tillbehör som är bra att ha

Det du behöver i teknisk väg till ett akvarium är ett internt och externt filter, värmare, belysning och en termometer. Inredningstillbehör som är bra att ha är rötter, växter, bottenmaterial, perforerad sten, grottor, lim och en fin bakgrund. Du behöver även tillbehör för att kunna sköta om akvariet. Magnetisk fönsterrenare, svamp, hävert och hink är bra saker att ha.

Undvik vanliga misstag

Många gör misstaget att lägga ner fiskarna direkt efter att vattnet fyllts på. Det är inte bra för fiskarna eftersom de kan dö om du gör det. Uppstartstiden för ett akvarium är cirka tre veckor och det är bra att sprida ut tillfällena när du lägger ner fiskarna. Tänk också på att köpa fiskarter som passar bra ihop. Det är inte sällan som folk köper fiskar som inte går ihop.