Hjälp ditt barn med flytten

Ska din tonåring äntligen flytta hemifrån och få sin egen bostad? Han eller hon har förmodligen inte så många prylar att ta med sig men de som finns ska hanteras med varsamhet. Anlita proffshjälp så att flytten går perfekt.

När den första flytten stundar är det dags att planera. Om ditt barn som ska flytta ut ska bo i en liten bostad så gäller det att skaffa möbler för compact living. Anlita en riktigt duktig flyttfirma såsom Flyttmännen. Klicka här för mer information!

 

De viktigaste möblerna för flytten

Undvik att köpa alltför mycket saker i början. Det är bättre att införskaffa det allra nödvändigaste och sedan komplettera. Ofta vet du inte vad du vill ha och lägga till förrän basprylarna är på plats. Sedan kan du fortsätta med exempelvis prydnadsföremål, tavlor etc.

En säng, en TV, en soffa, en matsalsgrupp, ett soffbord…Detta är några av basgrejerna din tonåring behöver, samt lite köksutrustning för att kunna laga det essentiella i matväg.

Du har säkert lite oanvänt porslin som du kan avvara, eller prylar din tonåring har fått som present genom åren.

 

Tänk praktiskt

Oavsett om det handlar om en studentlägenhet eller en etta, så gäller det att tänka praktiskt. Försök att få in mer saker på liten yta genom att till exempel dela av och bygga på höjden. Du behöver inte kosta på dig hutlösa summor för att få ett smart hem. Det går till exempel att dela av med skjutväggar, draperier och lösa väggar. Du kan även ha en våningssäng med skrivbord under sängen för att få mer yta att leva på.

Om du vill ha tips för smarta lösningar på liten yta finns det massor av inredningsmagasin att titta i, såsom Sköna hem eller ELLE. Fundera också över förvaringsmöjligheter som lådor under sängen, sängskåp eller lådor som kan staplas på varandra.