Att köpa saker second hand

Något som alla barnföräldrar måste göra är att köpa kläder till sina barn, en syssla som är mer eller mindre dyr för många och som dessutom kan vara påfrestande. I dag skriver vi om hur det tycks ha blivit vanligare och mycket mindre tabu att köpa och byta barnkläder, via sajter och på bytesdagar.

barnkläderI VLT kunde vi läsa nyligen att det var bytesdag med barnkläder i Västerås, en dag för att göra barns garderober lite rikare på tröjor och byxor. Det var rum i en kyrka som var fullt med allt från leksaker, skor till kläder och annat nyttigt som barnfamiljer kan tänka vilja ha och behöva. Det som inte såldes eller byttes skänktes vidare till hjälpbehövande samtidigt som pengar skänktes till Tanzania, barnhem i Baltikum och Stadsmissionen.

Ja för dig som kanske varken vill eller har råd att hela tiden köpa nya kläder till dina växande barn är det nog så smart att köpa och byta kläder via sådana dagar som nämns ovan men även på olika smarta sajter på nätet, så som Fyndtorget till exempel. För vi lever dessutom i en värld där resurserna inte riktigt räcker till, att handla i andra hand och byta kläder är långt mer hållbart än att köpa nytt – dessutom är det roligt att fynda!

Tips inför andra hands-shoppingen

I DN kan vi vidare läsa om olika tips som hjälper en att fynda second hand och det gäller bland annat att komma tidigt innan saker är utplockade, att ha koll på priserna, ta med sig kontakter och kontrollera kvaliteten – det är dock viktigt att sätta en gräns och inte dra med sig en hel massa mängder hem som en sedan kanske inte använder eller behöver. Via olika sidor på till exempel Facebook kan en även gå med i köp och sälj-grupper som är väldigt populära att sälja av saker och kläder som inte längre behövs.