Barnens första telefon

Det finns en uppsjö av saker att tänka på när det kommer till att köpa första mobiltelefonen till sitt barn såsom köpspärrar, abonnemang och vilken typ av telefon man bör sikta in sig på att skaffa – men vad är viktigast att tänka på? En kombination av dessa.

”Tioåringen busringer till Australien och gör dyra sms-köp. Tonåringen köper surfpott för hundratals kronor. Det är många mardrömsscenarier som går igenom huvudet på föräldrar när barnen ska få en egen mobil. Samtidigt finns det en hel del fördelar med att utrusta barnen med telefon. De går att nå och kan höra av sig själva om det behövs.” läs mer.

barn-mobil-liten-flickaOavsett vilken sorts mobiltelefon man väljer att köpa till sitt barn för att bli deras första telefon finns ett smart tips som gäller för alla telefoner på marknaden: att skydda telefonen med ett ordentligt mobilskydd i fall att telefonen tappas eller hanteras ovarsamt. Det kan man göra genom att beställa hem ett billigt skal eller en mobilplånbok och skärmskydd, vilket man hittar till en rad olika mobilmodeller hos företaget Phonlife på hemsidan http://www.phonelife.se/. Först kan det dock vara en god idé att köpa själva mobiltelefonen, och det spelar ingen roll vilken man väljer, utan det är en rad andra saker som faktiskt är viktigare.

Tänk på detta

I tidningen Allehanda, som citatet ovan också kommer från, listar man sina bästa råd till föräldrar som vill köpa mobil till sitt barn. Genom att både väga fördelar och nackdelar kan man snabbt konstatera att ett mobilköp till barnen är en bra investering, men att man också som förälder behöver ta sig tiden att välja bra abonnemang, sätta sig in i hur köpspärrar i appar fungerar och också lära sina barn hur de använder sin telefon på ett ansvarsfullt sätt. Ett tips är att läsa experttipsen i Vestmanlands Läns Tidning där man skriver om vad man ska tänka på när man väljer ut abonnemanget barnet ska ha och i Dagens Nyheter kan man läsa mer om köpspärrar i appar och spärrar i själva abonnemanget.