Ekonomiskt utsatta familjer

Många barnfamiljer i Sverige är ekonomiskt utsatta och har ibland till och med problem att få mat på bordet. En del av dessa får hjälp med olika typer av bidrag medan andra tar lån för att täcka upp vissa månader ekonomiskt.

12447-1000-satt-att-gora-sig-av-med-den

I Metro kan man läsa om en småbarnsmamma som tigger pengar på hjälpsidor på nätet för att hennes barn ska kunna äta sig mätta varje dag. Sedan ett år tillbaka har familjen levt i ekonomiskt utsatthet. Allt började när mamman i familjen blev mammaledig. Hon hade tidigare skulder hos Kronofogden och dessa gjorde det tufft att få ekonomin att gå ihop. Hennes man blev i samma veva som hon gick på föräldraledighet uppsagt från sitt jobb på grund av arbetsbrist. Socialtjänsten kunde inte hjälpa till att bistå med något så mamman började vända sig till olika hjälpsidor för att få mat och kunna betala hyran.

Kan ta lån

Att hamna i ekonomiskt utsatthet någon gång i livet är inget som är ovanligt men det är extra tungt när man har barn. Om man känner att pengarna inte räcker till en månad kan man självklart försöka få hjälp på nätet som mamman i föregående artikel gjorde. Man kan även ta ett lån för att täcka upp ekonomiskt, om man känner att man kan betala tillbaka det och har råd att betala räntan. Detta kan man bland annat göra på https://www.flexlimit.se/ som erbjuder snabba lån för den som antingen vill köpa något lite dyrare eller som vill täcka upp ekonomin en månad eller två.

Antalet fattiga blir fler

De senaste åren har allt fler hamnat under den gräns som anses som fattig i Sverige. I Göteborgs-Posten kan man läsa att det till och med finns en grupp med extremt fattiga som bara växer. Dessa personer kan vara så fattiga att de inte vet när de ska äta nästa gång och många av dem kan inte ens använda kniv och gaffel när de äter.