Gör flytten trevligare för barnen

Att flytta innebär inte alltid en rolig stund i livet, speciellt inte om du har barn. Är barnen lite större kan det vara svårt för dem att bryta upp och är de riktigt små kan ändrade rutiner sätta käppar i hjulen. Att göra det så enkelt som möjligt för sig är därför en bra sak – att anlita en flyttfirma som tar hand om städning och flytt kan vara ett basmoment.

Inför en flytt är det bra om du är pedagogisk. Det betyder att du bör prata med dina barn om flyttens olika fördelar för att låta dem se det fördelaktiga i det. Mitt i alltihop kan det också kännas stressigt med packning och transport och allt. Genom att anlita flyttfirma-flytthjalp.se/stockholm/ kan du ägna dig mer åt dina barn och få dem att inse hur kul det ska bli att få nya kompisar och ett nytt rum.

Berätta om flytten

Många barn kan känna sig osäkra inför en flytt. Barn gillar rutiner och när de tas ifrån dem kan de både bli rädda och arga. Som förälder har du ett ansvar att göra det så lätt som möjligt för ditt barn och det bästa du kan göra är att visa barnet flytten ur en positiv synvinkel.

 

  • Kanske ska barnet få ett nytt rum? Berätta hur mycket större hen kommer att bo.
  • Prata om den nya skolan och hur många nya kompisar hen ska få.
  • Lägg upp hur bra det kan bli på den nya orten eller i det nya kvarteret eftersom det är närmare till skolan eller liknande.

 

Att tala om de många fördelarna även om flytten i vissa fall kan innebära nackdelar, är bra. Tänk dock på att aldrig ljuga för barnet. Berätta sanningen men gör det på ett positivt sätt. Alla förändringar kan vara jobbiga men de blir också rutiner till slut.

Låt någon annan sköta grovjobbet

Ta bort så många stressmoment från flytten som det bara går. Det innebär att packning, administration, transport och städning gärna kan överlåtas åt proffs så att du får mer stunder över till dina barn att planera och inreda det nya hemmet.