Inredning i barnens rum

Något som blir allt populärare är att inreda barnens rum och det finns flera sätt att inreda för att stimulera såväl inlärning som lek – och vi har bästa tipsen!

Barn ikonerAtt inredning inte bara är viktigt i föräldrarnas rum är ett som är säkert. Numera är det lika viktigt att inreda även barnens rum med omsorg och något som är populärt och ökar i populäritet är att inreda barnrummet mer vuxet. Till exempel skriver arkitekten Johan Engström i Göteborgs-Posten att den senaste trenden just nu är att göra barnens rum mer trendigt och i god smak istället för att fylla rummet med färger som går i antingen rosa eller blått. Dock ska man minnas att det fortfarande är lärande barn vi talar om, och därför ska man inte göra avkall helt och hållet på färgen i rummet. Tidningen Ekuriren skriver exempelvis om hur viktigt det är att göra barnen delaktiga i inredning också, för trots allt är det ju deras rum det handlar om. Bland annat uttalar sig inredaren Isabelle McAllister som inrett hundratals barnrum i barnprogrammet ”Fixa rummet” om vikten av att barnet ska få känna att de också bor i hemmet och att de också är viktiga – för det är trots allt deras rum dessutom. Så låt barnen vara med och bestämma!

Inredningstips

Det bästa sättet är att kombinera barnens rum med såväl lek som plats för skolarbete och inlärning och det finns en del smarta knep för att lyckas med detta. Hos till exempel inredningsbutiken http://folkhemmet.com/ finns en rad olika möbler som passar för alla åldrar, och det är något som är viktigt att tänka på – för barn växer och det kan bli kostsamt att inreda om och om bara för att barnen blir äldre. Satsa därför på inredning som fungerar i flera år och som barnet inte växer ifrån snabbt. Och i ett pressmeddelande hos MyNewsDesk finns även ett annat smart tips: satsa på smart förvaring. Ett tips är till exempel att utnyttja väggarna genom att exempelvis sätta tavellister som barnens böcker kan stå i istället för en bokhylla som står och samlar damm och så vidare. Tänk kreativt, utnyttja tomma ytor och låt barnen vara med och tycka och hjälpa till så kommer ni lyckas galant!