Skapa fina saker tillsammans

Man kan aldrig få med sig för få fina minnen från barndomen. En del av de finare händelserna kommer man att komma ihåg själv till dess att man är vuxen. Andra kommer man behöva lite hjälp på traven med att minnas. Som förälder är detta något man kan hjälpa till med naturligtvis, både att skapa de fina minnena och det att dokumentera dem inför framtiden.  Som förälder tar man ofta fina foton när barnen är små, dessa kan smidigt sättas ihop till vackra böcker att sparas. Hos Fotoklok.se kan man på nätet göra en egen fotobok med egen text till bilderna. På så sätt blir resultatet inte bara snyggt utan också hållbart och roligt. Att skapa en fotobok är visserligen inget som man gör med barnen, men hos Fotoklok.se är det smidigt och enkelt att skapa när man har lite tid över.

Pyssla med barnen

Några bra tumregler när man pysslar med barnen är att låta kreativiteten få fritt spelrum utan att nödvändigtvis tänka kring slutresultatet och rätt och fel. Ska ni göra pepparkakor tillsammans men barnen vill göra en pingisboll av degen och grädda, låt dem testa. Barnen kommer att tycka att det är viktigare att få umgås med sina föräldrar eller vuxna, en att man ska ha de perfekta redskapen. Släpper man också tanken på att allt ska vara perfekt som vuxen, kommer pysslet bli roligare och förmodligen också billigare.

Tips!

Några andra pysselfavoriter att göra tillsammans med barnen är saker som att:

  • Använd saker ni hittat i naturen. Mycket kan skapas med några kottar, en sten och lite fantasi. Gå ut för att hitta materialen tillsammans.
  • Gör en egen skattkista av exempelvis en skokartong.  Klistra på fina detaljer och rita.
  • Rita av familjen och skapa ett eget familjeporträtt.

Sugen på fler inspirerande pysseltips? Här kan man läsa om vad barnen i Kristianstad fick göra när det var pyssel i en medeltidsborg som stod på agendan.