Växelvist boende

Även om vi försöker planera vår relation i de bästa av alla tänkbara jordar, kan det tyvärr ändå bli en långvarig torka som tar död på allt det vackra och levande som en gång var något.

När en skilsmässa är ett faktum gäller det inte att blunda och tänka på sig själv, utan att göra det som är bäst för barnen – vilket inte alltid är det enklaste.

Att dela på vårdnaden

Något som inte tar slut då ett äktenskap gör det är ens kärlek till sina barn. Men det är inte alltid att man vet bäst eller att man verkligen tänker på barnen. Att ständigt pendla mellan två hem gör att barnet blir upprotad och kan sätta stora spår i livet, än om enbart mamman eller pappan skulle få vårdnaden. Dock, även om stress uppvisas, kan ett växelvist boende fortfarande vara bäst då barnen eller barnet får kontakt med båda sina föräldrar. Hela skilsmässoperioden, från att inse att skeppet sjunker och förhållandet inte går att rädda till att papprena är påskrivna och att bodelning vid skilsmässa är gjord är en tung period som bör göras så smärtfri som möjligt med hänsyn till barnen. Alla relationer ser olika ut, men oavsett hur relationen tog slut finns det viktiga punkter att ha i åtanke när det kommer till barnens bästa:

  • Prata med barnen och släp in dem i diskussionen om hur de vill göra
  • Hur lång ifrån varandra kommer ni bo
  • Hur kommer högtider att spenderas
  • Kommer barnen bli tvungna att byta skola eller gå i två olika skolor